Nosaltres2020-02-29T19:31:21+00:00

Una granja i formatgeria a les muntanyes de la Cerdanya

La vida a 1600m té les seves peculiaritats: tenim un hivern molt llarg i fred on el ramat descansa, i nosaltres una mica també, i no fa llet. La primavera comença tard i a l’hort no hi podem plantar de tot, sempre hi pot haver una glaçada primerenca o a la tardor. És a l’estiu on cal aprofitar al màxim i tenim més feina, justament quan la resta de gent fa vacances normalment.

Però vivim en mig de la natura, a 15 minuts de Gréixer i a 25 de Puigcerdà i Bellver. Estem sols, tranquils i, per sort, la família i amics gaudeixen pujant a veure’ns. No tenim tele. No tenim nevera. No ho trobem a faltar, ens hem adaptat: mirem per Internet el que volem i tenim un rebost fresc on guardem els aliments. Fem la compra un dia a la setmana i el que és fresc ho mengem el mateix dia o el següent. Ens escalfem amb llenya que tallem nosaltres. És feina, però ens dona vida.

Qui som?

Helena
Helena
Sóc la responsable del ramat, munyo cada dia i estic atenta de que a les cabres no els falti de res. Milito a Ramaderes.cat, organització de dones rurals amb sentit crític i radical. M’agraden molt les patates xips.
Xavi
Xavi
Sóc educador social, però amb les cabres no me’n surto gaire bé. Faig feinetes fora i m’encarrego del que calgui a la formatgeria i cuido dels porcs i de les tites. Sóc culé però si perdem sopo ben a gust.
La Ka i la Llesta
La Ka i la Llesta
La KA és la gossa Muntanya dels Pirineus que acompanya i defensa el ramat. Sembla que va a la seva, però ho té tot controlat. La Llesta porta el GPS al collar i mai es separa del ramat. Les dues estimen l’Helena i li fan molt de cas. Els hi agrada el pollastre i mossegar els cabells llargs respectivament.